Skenderbeg tura

više destinacija, Albanija

već od 109€

Opis destinacije

Junak ovog putovanja jeste srbin Đurađ Kastriot, zvani Skenderbeg. Obići ćemo predele Albanije koji su nakon pada Dušanovog carstva prepušteni malobrojnoj srpskoj vlasteli da se u ratnim vihorima spaja i stapa sa raznim narodima i plemenima. Skenderbegova porodica je i pored toga sačuvala srpsku pravoslavnu tradiciju i oko sebe okupila ostale u borbi protiv Otomanske imperije. Orodili su se i neposredno sarađivali sa porodicom Brankovića i Crnojevića. Njegov otac i stariji brat su sahranjeni u Dušanovoj priprati u glavnoj crkvi u Hilandaru. Obići ćemo gradove Berat, Apoloniju, Valonu, Drač , Kroju i Tiranu i upoznati se sa istorijom i tradicijom koju su Srbi ostavili na teritoriji današnje Albanije. Boravićemo u komfornom hotelu na samoj peščanoj plaži koje nudi letovalište Golem. Imaćemo priliku da degustiramo originalni albanski Skenderbeg konjak i da u taverni “Dve gitare” u Draču uživamo u balkanskom melosu, dobroj kapljici i raznim specijalitetima.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
Skenderbeg Tura
BERAT – KROJA – APOLONIJA – VALONA – ARDENICA – TIRANA – DRAČ
10. – 15. NOVEMBAR  2021.
5 DANA, 3 NOĆENJA, AUTOBUSOM

CENA ARANŽMANA: 
Hotel As 4* – 129 € DO 15.09.  /  REDOVNA CENA 149 €
Hotel Ibiza 3* 109 € DO 15.09.  /  REDOVNA CENA 129 €

Cena aranžmana za dete od 2 do 12 godina, u pratnji dve punoplatežne osobe je 99€
Cena aranžmana za treću odraslu osobu je  119€ 

Aranžman obuhvata:
- Prevoz komfornim turističkim autobusom (klima/video) na relaciji iz programa.
- Smeštaj u hotelu As ( Albanian Star) 4*, na bazi 3 noćenja sa doručkom u Draču ( plaža Golem).
- Razgledanje Tirane,
- Vodiča – pratioca na putovanju I lokalnih vodica u Albaniji
- Troškove organizacije putovanja.
 
Aranžman ne obuhvata:
- Sve nepomenute i individualne troškove i ulaznice
- Fakultativni izleti ( komplet 65 € )
- Izlet za Drač i Kroju ( Muzej Skenderbeg), poseta Skenderbeg vinariji sa degustacijom; 25 €
- Izlet za Berat, Apoloniju, Valonu i Ardenicu; 25 €
- Večera u nacionalnom restoranu Dve Gitare – 30 €,
- Doplata za jednokrevetnu sobu – 40 €.
HOTEL AS (Albanian star) 4* Hotel AS (pun naziv – Albanian Star) se nalazi u zalivu Drača (deo Golem), na obali mora, 13 km od centra grada, na samoj plaži.Sadržaj hotela: privatna peščana plaža sa ležaljkama i suncobranima, restoran mediteranske kuhinje sa terasom, novi otvoreni bazen, parking, wi-fi internet u zajedničkim prostorijama besplatno, fitnes centar, menjačnica i sef na recepciji (uz doplatu), mini klub, živa muzika i animacija u večernjim satima.Sobe: Hotel ima 127 soba od kojih neke gledaju na more. Moderno opremljene sobe sa modernim nameštajem sadrže dva standardna ili jedan široki (francuski) ležaj, klima uređaj, TV sa satelitskim kanalima, minibar, set za pripremu kafe i čaja, TV sa satelitskim kanalima, telefon i 24h room service, wi-fi internet (uz doplatu), fen, kupatilo i balkon.Usluga: Noćenje sa doručkom – doručak (samoposluživanje). Mogućnost doplate za polupansion: doručak (samoposluživanje), večera – izbor više jela iz hotelskog menija.
1.dan BEOGRAD 
Polazak za Drač iz Beograda u 22:00h sa parkinga Sava Centra /savska strana/. Noćna vožnja preko Niša, Prokuplja i Prištine sa usputnim odmorima.

2.dan TIRANA – DRAČ
Dolazak u Tiranu, danas modernu prestonicu Albanije. PANORAMSKO razgledanje grada sa vodičem : Narodni muzej, trg Skenderbega, produžava se do bulevara Nacionalnog heroja, Parlament Vlade, Kralevska palata, vila u kojoj je živeo Enver Hodža, Nacionalna radio- televizija….Slobodno vreme u centru grada za individualno razgledanje. Polazak za Drač i smeštaj u hotel 4* na plaži Golem. Noćenje.

3.dan DRAČ – BERAT – ARDENICA – APOLONIJA – VALONA
Doručak. Slobodno vreme na plaži ili fakultativno polazak na izlet za Berat (srpski Beograd), grad zaštićen od UNESCO-a. Razgledanje i šetnja prelepim srednjovekovnim gradićem smeštenim na bregu i prepoznatljiv po svojoj tradicionalnoj arhitekturi. U Nastavak putovanja do crkve Ardenica gde se Skenderbeg venčao sa suprugom Donkom. Polazak za arheološko rimski lokalitet Apolonija, nakon obilaska slobodno vreme u Valoni za šetnju i individualno razgledanje. Povratak u hotel. Noćenje.

4.dan DRAČ – KROJA
Doručak. Nakon doručka, slobodno vreme na plaži ili fakultativnooko 09.00 sati polazak za grad Drač. PANORAMSKO razgledanje grada Drača sa vodičem, najstariji Amfiteatar na Balkanu i šetnja starim gradom opasanim srednjovekovnom tvrdjavom i odlazak do pravoslavne crkve. Polazak za vinariju gde se proizvodi i konjak Skenderbeg. Degustacija vina, rakija i čuvenog konjaka. Mogućnost kupovine u fabričkoj prodavnici. Nastavak putovanja za Kroju, mestu gde je krunisan Đurađ Kastriot-Skenderbeg. Obilazak velelepnog Skenderbegovog Muzeja, stare tvrdjave i Bazara narodnih rukotvorina… Povratak u hotel. Fakultativno odlazak u neki od nacionalnih restorana na večeru i muzički program. Slobodno veče. Noćenje.

5.dan DRAČ – BEOGRAD
Doručak. Slobodno prepodne na plaži za šetnju. Napuštanje hotela. Polazak za Beograd. Dnevna vožnja preko Prištine i Niša za Srbiju.
Dolazak na mesto polaska u večernjim satima…(KRAJ USLUGA)
Cene su izražene u evrima, a plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS, u skladu sa sledećim uslovima:

– 30% od cene rezervisanog smeštaja i autobuskog prevoza prilikom rezervacije, a ostatak u mesečnim ratama, tako da aranžman bude isplaćen najkasnije 15 dana pre datuma početka korišćenja usluge

– Odloženo plaćanje na rate: 40% prilikom rezervacija, ostatak (60%) na 3  jednake mesečne rate, čekovima gradjana, realizacija  svakog 10. ili 20. u mesecu

– platnim karticama (VISA, VISA ELECTRON, MASTER, MAESTRO, DINA) u skladu sa naznačenim uslovima plaćanja

MAY

Zimovanje

Izaberite idealnu destinaciju za zimu

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama