Sarajevo

Sarajevo, BiH

već od 59€

Opis destinacije

Sarajevo, grad u kojem se po mnogima sudaraju, dodiruju i spajaju Istok i Zapad, ne samo kao strane sveta već i civilizacijski što se jasno vidi i kroz arhitekturu ovog grada na obali Miljacke. Grad sevdaha, ukusne hrane i bosanske kafe.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
PO JEDINSTVENOJ PRODAJNOJ CENI / SVE UKLJUČENO U CENU U € PO OSOBI :
Polazak30. April
Hotel GRAND 3*PROMO 59 €69€
*BROJ SOBA PO PROMO CENI JE OGRANIČEN!!!!

NAPOMENA ZA POLAZAK AUTOBUSA 
Obezbeđene peronske karte (važe isključivo za putnike, a ne i za pratioce), bez nadoknade, putnici će moći da preuzmu od predstavnika Argus Toursa, kod ulaska na perone, u vremenskom periodu od 45 min. do 30 min. pre programom predviđenog polaska autobusa. Putnici koji u naznačeno vreme ne preuzmu peronsku kartu, obezbeđenu od strane Argus Toursa, moći će na peron da uđu, isključivo sa individualno kupljenom peronskom kartom, koju su u obavezi sami da pribave (trenutna cena peronske karte iznosi 180 din.) Zbog ograničenog vremena zadržavanja autobusa na peronima, putnici moraju strogo poštovati satnicu za sastanak grupe jer u suprotnom neće se čekati i smatraće se da su odustali od putovanja

ARANŽMAN OBUHVATA: Vanlinijski prevoz autobusom (visokopodni ili dabldeker, audio, video opremljenosti, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih usluga pića, hrane i dr. tokom putovanja) na relaciji prema programu, 2 noćenja sa doručkom  u odabranom hotelu (samoposlužni tzv. švedski sto – samoposluživanje) u dvokrevetnim i dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem, usluge vodiča za vreme trajanja aranžmana, troškove organizacije putovanja. 
 
ARANŽMAN NE OBUHVATA: Međunarodno putno osiguranje, fakultativne izlete (u organizaciji ino partnera ), obaveznu boravišnu taksu i osiguranje,   kao i potrebne ulaznice za kulturno istorijske spomenike, individualne troškove i ostale nepomenute troškove. 
DECA PO OVOM PROGRAMU NE OSTVARUJU  POPUST. DOPLATA ZA JEDNOKREVETNU SOBU za Hotel Grand 3* iznosi 20 €,  za hotel Holiday 4* iznosi  25 € i radi se na upit.

CENE FAKULTATIVA:  Visoko - Dolina piramida –20 € (cena obuhvata posetu piramidi Sunca -severna strana arheoloskih iskopina i  podzemni lavirint Ravne) http://piramidasunca.ba/bs/,,  Večera u restoranu (bez pića ) - 20 €, Vrelo Bosne - 5 €. Minimalan broj prijavljenih za organizaciju izleta je 30 putnika. U slučaju manjeg broja prijavljenih organizator izleta zadržava pravo ponuditi prijavljenim putnicima više, korigovane cene u odnosu na objavljene koje isti nisu u obavezi da prihvate. Organizator izleta zadržava pravo izmene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta predviđenih ovim programom zbog specifičnosti termina.

OBAVEŠTENJE:   U Federaciji Bosne i Hercegovine je trenutno  na snazi policiski čas u  vremenskom periodu od 23.00 h do 05.00 h ujutru svakog dana . 
Hotel Grand 3* smešten je na oko 250 metara od Glavne železničke stanice u Sarajevu i na oko 3 km od istorijske Baščaršije. U okviru hotela na raspolaganju su recepcija, restoran, konferencijska sala… Sobe su dvokrevetne ili dvokrevetne sa mogućnošću pomoćnog ležaja , opremljene TV, TWC, internetom (ograničene brzine)...  Usluga: noćenje sa doručkom. Doručak na bazi švedskog stola. http://www.hotelgrand.com/

Opšta napomena: Za objekte koji su pokriveni Wi-Fi signalom, organizator nije u mogućnosti da garantuje konstantnu dostupnost signala i njegovu jačinu, niti da će Wi-Fi internet da bude funkcionalan i dostupan u samoj smeštajnoj jedinici. Hotel zadržava pravo da uslugu korišćenja wifi konekcije dodatno naplaćuje, za šta organizator putovanja  ne snosi odgovornost i ne može uticati.
1.DAN  putovanja /Petak 30.04./:  BEOGRAD / ŠABAC / LOZNICA  
Sastanak grupe u 22.45h (radi preuzimanja obezbeđene peronske karte) na glavnoj beogradskoj autobuskoj stanici  
„ BAS “, sa predviđenih perona od 34 do 41 (ukoliko davalac usluga BAS, drugačije ne odredi). Ulaz na predviđene perone je iz Karađorđeve ulice (preko puta hotela Prezident ). Predviđeno vreme polaska u 23.30 časova. Noćna vožnja do Sarajeva sa kraćim usputnim pauzama radi odmora. 

2.DAN  putovanja /Subota 01.05./:  SARAJEVO  
Dolazak u Sarajevo u jutarnjim satima. Po dolasku u Sarajevo odlazak na  razgledanje grada u pratnji vodiča: Titova ulica do Večne vatre, zatim nastavljamo pešačkom ulicom Ferhadijom (gde se nalaze verski objekti: Stara pravoslavna crkva, Begova džamija, Stari jevrejski hram i Katedrala Srca Isusova,  gde  4 vere vekovima postoje i opstaju jedna pored druge), dolazimo do tačke „Sarajevo susret kultura“ - ukoliko se okrenete prema zapadu videćete zgrade urađene u austrougarskom stilu, a ako se okrenete ka istoku videćete početak Baščaršije,  Sahat kulu, Sebilj, Latinsku ćupriju ili Principov most na Miljacki mesto atentata na Franca Ferdinanda, Carevu džamiju (zadužbina Sulejnama Veličanstvenog), Gradsku većnicu. Slobodno vreme. Smeštaj u hotel (posle 15.00 h prema hotelskim pravilima). Slobodno vreme za individualno upoznavanje  grada.  Noćenje.

3.DAN /Nedelja  02.05. /:: SARAJEVO / Fakultativno VISOKO - Bosanska piramida Sunca / SARAJEVO
Doručak. Slobodno vreme za individualne obilaske, a mi Vam preporučujemo  fakultativnu posetu arheološkom parku Bosanska piramida Sunca – (pretpostavlja se da je ova dolina u okolini Visokog najveći kompleks piramidalnih građevina na svetu.. Sastoji se od Bosanske piramide Sunca (Visočica) koja je znatno viša od Keopsove piramide, zatim Bosanske piramide Meseca (Plješevica) visoke 190 metara, Piramide bosanskog Zmaja (Buci) od 90 metara, te obrađenih uzvišenja Hrama Majke Zemlje (Krstac) i Piramide Ljubavi (Cemerac). Istraživanja su započeta u aprilu 2005. kada je antropolog dr. sci. Semir Osmanagić postavio hipotezu o postojanju kompleksa piramida i mreže podzemnih tunela, a nastavljena su 2006. formiranjem neprofitne Fondacije “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca”. Danas je ovo istraživanje najveći svetski arheološki projekat koji privlači desetine hiljada turista u Visoko (BiH) svake godine). Po dolasku odlazak u obilazak (u pratnji lokalnog vodiča), arheoloških iskopina na severnoj strani “Piramide Sunca”, i poseta podzemnim tunelima “Ravne” (čija prava vrednost je zabeležena u visokoj koncentraciji negativnih jona i orginalne  Šumanove rezonance koji omogućavaju da se tokom boravka vase telo revitalizuje I fizički I mentalno) . Po završetku obilaska slobodno vreme za individualnu šetnju po uređenom šumskom predelu Ravne 2, na kome su smeštene platforme za jogu i meditaciju, koncertna bina sa prirodnim amfiteatrom, kameni geometrijski krugovi, megalitni blokovi, spiralni vrt.... Mogućnost organizovanja ručka (fakultativno) u parku Ravne 2 (tradicionalna bosanska kuhinja minimum 20 osoba).  Povratak u hotel. U večernjim satima mogućnost organizovanja fakultativnog izleta - večera u restoranu  (individualni odlazak i povratak ). Noćenje.

4.DAN /Ponedeljak 03.05. /: SARAJEVO / VRELO BOSNE / BEOGRAD
Doručak. Nakon doručka odjava iz hotela. Slobodno vreme za individualne obilaske, a mi Vam preporučujemo fakultativni izlet do Vrela Bosne – poznato izletište i mesto gde izvire reka Bosna. Slobodno vreme za šetnju i uživanje po parku prirode. Povratak u grad po ostatak grupe i predvidjen polazak za Srbiju je oko 16.00 h . Dolazak u Beograd oko ponoći (u zavisnosti od uslova na putu i graničnim prelazima).
35  € po osobi prilikom rezervacije, a preostali iznos do pune cene aranžmana gotovinski, platnim karticama najkasnije 21 dan pre početka aranžmana ili preostali iznos do pune cene aranžmana na  1 mesečnu ratu bez kamate - čekovima građana koji se deponuju prilikom rezervacije

ARG

Grčka

Hotelski i apartmanski smeštaj

Turska

Idealan odmor za celu porodicu