Rim

Nova godina, Italija

već od 169€

Opis destinacije

im, večni grad, antička baština bez premca sa najznačajnijim hrišćanskim svetilištima, i bogatom kolekcijom umetničkih dela u brojnim muzejima, slikovite uličice, mirisne gradske tržnice, bučni i temperamentni žitelji, arhitektura koja je obeležila gotovo sve epohe... Grad koji je uvek postavljao nove standarde, kojeg su pokušavali slediti i koji u novogodišnjoj noći izgleda kao iz bajke.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
RIM | Nova godina
Termin putovanja
29.12.2022

Cena - 169€
AKCIJSKA CENA ARANŽMANA: od 159€

CENA UKLJUČUJE:
- Prevoz modernim turističkim autobusima KLIMA, TV, VIDEO na navedenim
- Kompletnu organizaciju uz pratioca putovanja.
- 3 noćenja u Roma Camping Village u 1/3 standard bunglovima u 1/2+1 standard bungalovima (treći trevet na sprat)
- Administrativne troškove obrade rezervacije

CENA NE UKLJUČUJE:
- Doplata za prevoz za polaske iz Kragujevca i Niša (minimum po 25 putnika): 10 € po osobi.
- Doplata za 1/2 sobu 20 € po osobi, doplata za 1/1 sobu 90 €.
- Turističku boravišnu taksu 2 € po noći po osobi (plaćanje na recepciji).
- Putničko zdravstveno osiguranje 12 €, sa Covid osiguranjem 15 €,
- Fakultativne izlete i ulaznice za muzeje i diskoteke.

FAKULTATIVNI IZLETI:
- VATIKAN (sa rezervacijom) cca 40€
- KOLOSEUM (sa rezervacijom) cca 40€
- TIVOLI cca 30€

- Doplata za 1/2: 20€ po osobi (Doplata za prazan krevet u trokrevetnom bungalovu)
- Doplata za 1/1 sobu: 90 €
Roma Camping Village
Kamp naselje Roma nalazi se na samo 3 km od Vatikana i predstavlja najbliži kamp starom jezgru Rima. U ponudi ima samostalne smeštajne jedinice i punkt za informacije, bar za druženje i okupljanje, restoran... Sadržaji kampa obuhvataju dobro snabdeven supermarket, perionicu veša i menjačnicu. U pićima i laganim obrocima možete uživati tokom celog dana u baru Ciao Bella. U restoranu se služe jela italijanske kuhinje i sveže pripremljene pice. Za nekoliko minuta vožnje autobusom možete stići do stanice metroa Kornelija, ili 10-tak minuta pešice, na liniji A. Takođe možete rezervisati uslugu prevoza do Vatikana i do oba rimska aerodroma, Fiumicino i Ciampino. 
Bungalov (STANDARD): mobilna kućica sa 2 odvojena ležaja, trećim krevetom na sprat, sa klimom i privatnim kupatilom.
Bungalov (DELUXE): Novi moderni bungalovi, veće kvadrature od standardnih sa moderno opremljenim nameštajem i kupatilom.  Obuhvata: 2 single kreveta + 1 pomoćni ležaj na razvlačenje. 
Chalet: mobilna kućica sa 2 sobe, u jednoj se nalaze 2 odvojena ležaja i 3. krevet na sprat, a u drugoj bračni ležaj, potpuno opremljena kuhinja, 2 kupatila, klima, frižider.
1.DAN: SRBIJA – HRVATSKA – SLOVENIJA – ITALIJA
Polazak u 16:00h iz Beograda sa Sajma parking ispred hale 5 i u 17:30h iz Novog Sada sa parkinga bivše stanice ATP Vojvodina... Noćna vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju sa usputnim zadržavanjima po potrebi grupe.

2.DAN: RIM
Ulazak u regiju Lacio i dolazak u večni grad Rim u podnevnim satima. Smeštaj, a nakon kraćeg odmora sledi fakultativni popodnevni obilazak prestonice Italije: mešavinu legendi, istorije, tradicije i religije započinjete Bazilikom svete Marije, a potom ulazite u crkvu Svetog Petra u lancima sa famoznom Mikelanđelovom skulpturom Mojsija. Osetite antički duh grada pokraj najpoznatijeg amfiteatra sveta - Koloseuma, Konstantinovog slavoluka, Rimskog foruma kao središta društvenog života antičkog Rima, zatim carskih Foruma sa Trajanovim stubom, Kapitolskim brdom i istoimenim trgom, kao i monumentalnog zdanja Vitoriano na Trgu Venecija. Slobodno vreme provedite šetajući šoping ulicom Via del Korso ili osetite noćnu draž svetski poznate Fontane di Trevi, živu atmosferu Španskog trga ili uživajte u brojnim romantičnim kafeima Rima. Noćenje.

3.DAN: RIM – VATIKAN
Doručak. Nakon doručka ne propustite mogućnost fakultativne posete Vatikanskim muzejima sa neprocenjivo vrednom zbirkom antičkih skulptura, Pinakotekom, papskim odajama i neponovljivim Rafaelovim sobama. Pred sam kraj obilaska tiho i sa divljenjem zakoračite u Sikstinsku kapelu nakon koje Vaše shvatanje umetnosti više nikada neće biti isto. Sledi doživljaj unutrašnjosti najveće hrišćanske crkve na svetu, Bazilike Svetog Petra, kao i istoimenog prostranog trga sa kolonadom stubova i kreacijama baroknog umetnika Berninija. Prošetajte do najpoznatije papske tvrđave,  tvrđave Sv. Anđela (Castel Sant' Angelo), gde vijugavi Tibar i brojni mostovi kreiraju jedinstven doživljaj grada. Za kraj ne propustite najočuvaniji rimski hram Panteon, kao i boemsku atmosferu Trga Navona sa fontanom Četiri Reke; popodnevni deo predviđen je za individualne aktivnosti, a veče za pripremu i veličanstven doček Nove godine na rimskim trgovima i ulicama gde se kreira neverovatna atmosfera do kasno u noć. Noćenje.

4.DAN: RIM
Doručak. Posle doručka lagana šetnja kraj Castel San Angelo, zatim pokraj Tibra do Piazza Navona sa Berninijevim kreacijama. Za kraj vas očekuje Panteon, najočuvaniji rimski hram svih bogova. U predvečernjim satima izaberite tipičnu rimsku večeru u autentičnim restoranima. Noćenje.

5.DAN: RIM / TIVOLI
Doručak. Nakon doručka sledi napuštanje hotela. Izaberite slobodno vreme u Rimu ili prepodnevni fakultativni izlet do predivnog gradića, Tivoli, nedaleko od Rima sa posetom Vili d’Este, objektom koji je pod zaštitom UNESCO-a, a pleni bajkovitim fontanama i vrtovima jedne od najmoćnijih porodica renesansnog Rima. Nakon obliska Tivolia iskoristite slobodno vreme za završni doživljaj grada i posetu boemskom kvartu Trastevere. U večernjim satima sledi nastavak putovanja kroz Italiju prema Srbiji. Noćna vožnja.

6.DAN: SRBIJA
Dolazak na mesto polaska u podnevnim časovima.
Sve uplate vrše se u dinarskoj protivvrednosti Evra na dan uplate po srednjem kursu Narodne banke Srbije

GOTOVINSKI/UPLATA NA RATE: 50% od vrednosti aranžmana prilikom rezervacije (sklapanja Ugovora), a ostatak aranžmana isplatiti najkasnije 15 dana pre početka putovanja.

PLATNIM KARTICAMA: 50% od vrednosti aranžmana prilikom rezervacije (sklapanja Ugovora), a ostatak aranžmana isplatiti najkasnije 15 dana pre početka putovanja. VISA, DINA, MAESTRO, MASTER.

ČEKOVI/UPLATE NA RATE: 50% od vrednosti aranžmana prilikom rezervacije (sklapanja Ugovora), 15 dana pred put jos 20% i deponovati čekove za tri mesečne rate.

RPS

Zimovanje

Hotelski i apartmanski smeštaj

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama