Krakov

Nova godina, Poljska

već od 139€

Opis destinacije

Svake godine Krakov poseti između tri i četiri miliona turista, a poseban duh daje mu i preko 100.000 studenata Jagielonskog Univerziteta. Ova nekadašnja prestonica Poljske se nalazi na listi UNESCO svetske baštine, a za vreme novogodišnjih praznika pretvara u grad iz bajke! Osetite prazničnu atmosferu na glavnom trgu – Rynek, koji je drugi po veličini u Evropi, probajte neke od brojnih poljskih specijaliteta, kupite suvenir u čuvenoj hali Sukienice, obiđite harizmatičnu jevrejsku četvrt Kazimierc i najpoznatiji simbol grada - uzvišenje Vavel sa istoimenim zamkom na vrhu, koji se prostire iznad reke Visle. Biti u Krakovu, a ne otići do Aušvica i rudnika soli Vjelička je gotovo nezamislivo, a mi ćemo imati priliku da ih obiđemo u sklopu naših fakultativnih izleta! Obavezno sačuvajte energiju za veče, jer nas očekuju 3 nezaboravne žurke (zagrevanje, doček Nove godine i repriza) u najpoznatijim noćnim kubovima Krakova!

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
Termin putovanja: 29.12.2022.
HotelTip1/11/21/3
Hotel IBIS BUDGET STARE MIASTO 2*Noćenje sa doručkom229€149€x
Hotel IBIS STYLE EAST 3*Noćenje sa doručkom219€159€x
Hotel NOVOTEL 4*Noćenje sa doručkom239€169€149€
Hotel VIENNA HOUSE EASY CRACOW 3*Noćenje sa doručkom259€169€x
Hotel WITEK 4*Noćenje sa doručkom219€159€139€

CENA UKLJUČUJE:
- Prevoz modernim turističkim autobusima KLIMA, TV, VIDEO na navedenim relacijama
- Kompletnu organizaciju uz pratioca putovanja
- 3 hotelske usluge u Krakovu u izabranom hotelu prema važećem cenovniku
- Administrativne troškove obrade rezervacije (20€)

CENA NE UKLJUČUJE:
- Doplata za prevoz za polaske iz Kragujevca i Niša (minimum po 25 putnika za garantovani polazak): 10€ po osobi.
- Putničko zdravstveno osiguranje:
- Osiguranje bez pokrića COVID-19: 12€
- Osiguranje sa pokrićem COVID-19: 15€
- Fakultativne izlete i ulaznice za muzeje i diskoteke

OKVIRNE CENE FAKULTATIVNIH IZLETA:
- LOGOR AUŠVIC: 30€
- DOČEK NOVE GODINE SA PARTY NARUKVICOM: 35€
- RUDNIK SOLI VELIČKA: 30€
Hotel IBIS BUDGET STARE MIASTO 2*
O hotelu: Hotel se nalazi u centru grada, u blizini Galerije Krakowska i Krakovskog Barbakana. Sve sobe imaju TV, telefon, kupatilo, wifi, klima uređaj. 

Hotel IBIS STYLE EAST 3*
Hotel  se nalazi na samo 2km samog centa Krakova. Moderan hotel, nadomak centra nudi udobne i lepo uređene sobe. Veoma dobro povezan javnim prevozom sa centrom grada. Osoblje recepcije radi non-stop. Sve sobe su opremljene sa kupatilo, TV, telefon, wifi, centralna klima.

Hotel NOVOTEL 4*
Hotel Novotel Krakow City West se nalazi blizu gradskog centra i istorijskog  centra (cca 3 km).  Hotel ima 305 komfornih soba, sve su klimatizovane, sa kupatilom, fenom, sefom, bežičnim pristupom internetu, SAT TV.
U sklopu hotela je i bar (otvoren do 01h uveče), kao i snack bar. Hotel ima i unutrašnji bazen i saunu za relaksiranje gostiju. U hotelu NOVOTEL doručak za grupe se služi u konferencijskim salama posebno prilagođenim za tu svrhu.

Smeštaj u hotelu NOVOTEL u 1/3 sobama podrazumeva 1 „francuski“ ležaj i 1 pomoćni ležaj ili „sofa“ na razvlačenje. Sve sobe u hotelu su iste veličine, bez obzira da li se radi o 1/2 ili 1/3 sobama. 

Hotel VIENNA HOUSE EASY CRACOW 3*
Vienna House Easy Cracov se nalazi u centru grada, direktno preko puta Krakovske opere i u blizini Tauron Arene Krakov, u poslovnoj i komercijalnoj četvrti. Stari grad sa srednjovekovnom pijacom udaljen je samo nekoliko minuta hoda. Hotel je lokalno poznat po odličnoj kuhinji. Prelepe sobe u Vienna House, dizajn: udoban nameštaj, lokalni dekorativni elementi i udobni kreveti sa oprugama ─ jednostavno dobro. Besplatan brzi ViFi, digitalne novine i međunarodni časopisi, plus flaša vode spadaju u osnovne pogodnosti u svakoj sobi.

Hotel WITEK 4*
Smešten na periferiji Krakova, Witek nudi elegantan smeštaj s besplatnim bežičnim pristupom internetu, iznajmljivanjem saune, automobila ili bicikla. Svaka soba hotela i konferencijskog centra Witek uključuje sadržaje za pripremu čaja / kafe, mini bar i 32-inčni LCD televizor. Sve sobe imaju potpuno opremljen WC i klima uređaj. Doručak se poslužuje u restoranu, a može se pripremiti i za poneti. Hotel i konferencijski centar Witek udaljen je samo 6 km od međunarodnog aerodruma u Balicama i 8 km od centra starog grada Krakova. Na 900 metara udaljen je trgovački centar Futura Park.
1. DAN - BEOGRAD
Polazak u 19:00h iz Beograda sa Sajma - parking ispred hale 5 i u 20:30h iz Novog Sada sa parkinga bivše stanice ATP Vojvodina. Noćna vožnja kroz Mađarsku i Slovačku prema Krakovu.

2. DAN - KRAKOV
Dolazak u Krakov u prepodnevnim časovima. Po dolasku, obilazak grada: brdo Vavel sa kraljevskim dvorcem i katedralom, stari gradski Rinek sa zvonikom – jedan od najvećih u Evropi, Crkva Sv. Marije, Jagielonski Univerzitet, Barbakan, Cvetna vrata, Jevrejska četvrt Kazimierz, ulica Kanoniczna sa zgradama iz XIV veka... Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za odmor i individualne aktivnosti. Noćenje.

3. DAN - KRAKOV – RUDNIK SOLI
Doručak. Nakon doručka mogućnost organizovanja fakultativnog obilaska 700 godina starog rudnika soli Velicka (Wieliczka), koji se takođe nalazi na listi svetske baštine UNESCO-a. Silazi se liftom do dubine od 100 m i obilazi predivno podzemno jezero, kraljevska kapela napravljena od soli, koncertna dvorana. U poslepodnevnim časovima povratak u Krakov. Uveče ćemo zajedno dočekati Novu godinu u nekoj od diskoteka ili na trgu. Zabava do ranih jutarnjih časova. Noćenje.  

4. DAN - KRAKOV
Doručak. Slobodno vreme za šetnju i individualne aktivnosti u samom gradu. Noćenje.

5. DAN - KRAKOV – AUŠVIC
Doručak. Napuštanje hotela. Mogućnost organizovanja fakultativnog obilaska Aušvica, koncetracionog logora iz II Svetskog rata, koji se od 1979. godine nalazi na listi svetske baštine UNESCO-a. Obilazak i koncetracionog logora Birkenau u kojem je sniman čuveni film “Šindlerova lista”. Nakon obilaska povratak u Krakov. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. U večernjim časovima polazak za Beograd. Noćna vožnja kroz Slovačku i Mađarsku.

6. DAN - SRBIJA
Dolazak u Beograd i Novi Sad u poslepodnevnim časovima.
Sve uplate vrše se u dinarskoj protivvrednosti Evra na dan uplate po srednjem kursu Narodne banke Srbije

GOTOVINSKI/UPLATA NA RATE: 50% od vrednosti aranžmana prilikom rezervacije (sklapanja Ugovora), a ostatak aranžmana isplatiti najkasnije 15 dana pre početka putovanja.

PLATNIM KARTICAMA: 50% od vrednosti aranžmana prilikom rezervacije (sklapanja Ugovora), a ostatak aranžmana isplatiti najkasnije 15 dana pre početka putovanja. VISA, DINA, MAESTRO, MASTER.

ČEKOVI/UPLATE NA RATE: 50% od vrednosti aranžmana prilikom rezervacije (sklapanja Ugovora), 15 dana pred put jos 20% i deponovati čekove za tri mesečne rate.

RPS

Zimovanje

Hotelski i apartmanski smeštaj

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama