Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
TRENTO - INSBRUK - FRIDERICHSHAFEN - DONAUŠINGEN - TRIBERG - FRANJURG - KOLMAR - STRAZBUR - MINHEN - KRANJSKA GORA - BLED
PREPORUČUJEMO: KAJSEBERG + RIKVIR + BAZEL + VOŽNJA BRODOM DO DVORCA HERENKIMZE

CENA ARANŽMANA:
Termin putovanjaFirst minuteCena po osobi
07.10.399€450€

First minute popust važi do: 10.09.

ARANŽMAN  OBUHVATA :   
- prevoz modernim turist. autobusom, klima, dvd...
- 1 noćenje u sa diručkom u okolini Trenta hotel 3*
- 1 noćenje sa doručkom okolina  Friedrichshafena hotel 3*
- 2 noćenja sa doručkom u Kolmaru hotel 3*
- 1 noćenje sa doručkom u Strazbur hotel 3*
- 1 noćenje sa doručkom u Kranjskoj Gori hotel 3+*
- vodičke usluge I troškove organizacije

ARANŽMAN NE OBUHVATA:
- takse za sve hotele oko 15 €, uplata na recepciji hotela
- troškove međunarodnog zdravstvenog osiguranja- preporuka agencije je da putnik bude osiguran
- fakultativne programe i ulaznice
- ostale nepomenute usluge.

CENA: izražena u evrima, plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.
- DOPLATA:     za jednokrevetnu sobu (na upit) ….... 150 € 

FAKULTATIVNI IZLETI: Za fakultativne izlete minimim 25 putnika                                                                                                                                          
- 2 IZLETA: vinskim putem Kajzerberg i Rikvir (bus, vodič) + Izlet do Švajcarske i lepog Bazela ……………………….... 70 €
- Izlet do Kimskog ostrva, poseta Ludvigovom dvorcu Herenkimze (vožnja brodom, ulaznica za dvorac, vodič).... 40 €

TRANSFERI (min 2 PUTNIKA):  A) 10€ -, Gornji Milanovac, Aranđelovac;  B)20€ - Niš, Aleksinac,  Užice i Požega
Smeštaj u hotelima iz lanaca:  Accor,  Ibis, 7 Days, Oekotel ili sličnih. 
1. dan   ČAČAK - KRAGUJEVAC - BEOGRAD - RUMA (NOVI SAD) - ITALIJA 1080 km              
Polazak autobusa iz Čačka (Roda) u 1:00h, Kragujevca (Roda) u 02:30h, Beograda u 04:30h, obezbeđen transfer  za putnike iz Novog Sada, Kraljeva, Čačaka, više inf. pod transferi...  Putovanje za Italiju preko Hrvatske i Slovenije. Dolazak u Trento, grad u Alpima i najveći grad pokrajine Trento- Južni Tirol. Putujući ovom regijom, uživaćete u slikovitim pejzažima. Smeštaj u hotel u okolini Trenta. Noćenje.   

2. dan   TRENTO - INZBRUK - FRIEDRICHSHAFEN 430 km                                                               
Doručak. Putovanje preko lepih planinskih predela. Dolazak u glavni grad austrijskog Tirola- Inzbruk, peti po veličini grad u Austriji, i jedan od najčuvenijih alpskih zimskih centara. Obilazak i uživanje u šetnji  srednjevekovnim gotičkim ulicama. Gradski toranj, katedrala Sv. Jakoba, Trijumfalna kapija, Zamak Hofburg – jedan od tri najreprezantivnije austrijske građevine, fontana Ludvig… U popodnevnim satima putovanje pored Bregenca do Friedrichshafena na Bodenskom jezeru. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za šetnju  do rezidencije prvog kralja Virtemberga, Frederika po kome je naselje dobilo ime. Kraj obale je i kuća grofa Cepelina koji je bio pronalazač i osnivač aero-nautičkog udruženja koje nosi njegovo ime. Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan  FRIEDRICHSHAFEN - DONAUŠINGEN - TRIBERG - FRAJBURG - KOLMAR    250 km                                                                                
Posle doručka nastavak putovanja živopisnim predelima Švarcvalda do gradića Donauešingen. Odlazak na izvorište Dunava kraj dvorca Firstenberg. Dvorac podjednako privlači turiste, kao i ušće dveju rečica Breg i Brigah. Fontana u parku simbolizuje nastanak druge najduže evropske reke, koja se posle 2850 km uliva u Crno more. Novi cilj putovanja je Triberg. Divna prilika da se vidi najveći vodopad u Nemačkoj. Priroda je udesila da se voda sliva kaskadno u sedam faza u dužini od 163 metra. Popodne dolazak u gradić Frajburg koji s pravom nosi nadimak "Dragulj Švarcvalda". Iako je u II svetskog ratu bio gotovo potpuno razoren, precizno je obnovljen do poslednjeg detalja, pa danas nosi titulu jednog od najlepših srednjovekovnih gradova u Europi. Na glavnom trgu je gotska katedala Minster sa zvonikom visokim 116m i gradska većnica. Šetnja do Augustiner trga… Uveče dolazak u francuski grad Kolmar. Smeštaj u hotel u širem potezu grada. Noćenje.

4. dan  KOLMAR  - (KAJZERSBERG - RIKVIR) 40 km
Doručak. Obilazak Kolmara gradića u podnožju planine Vogezi na reci Laugh. Zbog mnogobrojnih mostova, kanala i predivnih trgova, nosi epitet – “mala Venecija”. Rue des Marchands i Rue Merciere - kuća stare carine - dominikanska crkva - „mala Venecija“ okružena kanalima i kućama kamenih pročelja... Slobodno vreme u gradskom središtu. Predlog: fakultativni odlazak na izlet putem Alazaških vinograda do Kajzersberga i Rikvira, predela kao oslikanih čarolijom prirode. Panorama najšarmantnijeg seoceta, Kajsberga. Unikatna arhitektura, šetališta i ljubaznost meštana, uticalo je da se ovo selo proglasi za najomIljenije seoce u očima Francuza. U proleće je spektakl u vreme sezone parenja i uzgoja mladih ptića. U mestu je dvorac, crkva posvećena Svetom krstu u kojoj je predimenzioniran Hrist izrezbaren u oltaru. A uske uličice u Rikviru, inspirilale su mnoge filmske reditelje da u ovom bajkovitom selu, snime više istorijskih filmova. Selo krase kula na severnoj kapiji iz XIII veka, crkva iz XIV veka, kao i većina stambenih kuća iz XVI i XVII veka. Ovo je prava prilika da se oseti duh Francuske, uz degustaciju najpoznatijih alzaških vina i finih sireva. Povratak u hotel. Noćenje.

5. dan  KOLMAR  - (BAZEL)  -  STRAZBUR  140 km
Doručak. Predlog: izlet u švajcarski lepi grad Bazel (fakultativno). Za nepun sat vožnje dolazi se u grad koji je na tromeđi Švajcarske, Nemačke i Francuske duž obale reke Rajne. Odlazak do ‘‘Ugla tromeđe‘‘. Pešačka tura: Gradska kuća, kapija grada, protestantska crkva, katedralni trg i panorama grada. Ovaj miran, uređen grad kao od čokolade, sa uskim uličicama i raznobojnim žaluzinama, turisti prosto obožavaju. Slobodno vreme. Povratak, priključenje putnika i nastavak putovanja do Strazbura. Panoramno razgledanje grada koji je zbog bogatog arhitektonskog nasleđa proglašen svetskom baštinom Uneska. Pešačka tura do Male Francuske najlepšeg dela starog Strazbura, u kojem su nekada ribari, proizvođači brašna i kožari živeli i radili u kućicama, sagrađenim iznad vode. Građevine su iz XVI i XVII veka. Danas su ovde restorani, prodavnice suvenira i kafei koji vrve od turista. Šetnja do trgova Kleber i Gutenberg. Na trgu Marše je trgovačka kuća Kammerzel i veličanstvena katedrala Notr Dam. Smeštaj u hotel. Noćenje.

6. dan  STRAZBUR -  KIMSKO JEZERO – KRANJSKA GORA 750 km
Doručak. Putovanje preko Nemačke sa pauzama za osveženje. Na samom jugu nemačke se nalazi poznato Kimsko jezero, zbog svoje veličine i lepote nazvano Bavarsko more. Slobodno vreme za šetnju. Fakultativno vožnja brodom do ostrva i obilazak jednog od nejlepših dvoraca nemačke Herenkimze. Ovaj dvorac je bio Ludvigov novi Versaj. Za Ludviga II Francuski kralj Luj XIV bio je otelotvorenje apsolutističke vladavine. Nastavak putovanja kroz austiju. U kasnim satima dolazak u Sloveniju. Smeštaj u hotel u Kranjskoj gori. Noćenje

7. dan   KRANJSKA GORA - BLED - SRBIJA  780 km
Doručak. Posle doručka odlazak na Bled i slobodno vreme za šetnju pored jezera, kafu i čuvene krempite. Predlog agencije vožnja brodom do Bledskog ostrva, šetnja do crkve i bunara želja. Slobodno vreme do 12:00h.  Nastavak putovanja za Srbiju, sa usputnim pauzama za osveženje. Za putnike iz Novog Sada, organizovan je transfer od Rume. Uveče dolazak u Novi Sad/Beograd i Kragujevac.

- 30% pri rezervaciji, ostatak u mesečnim ratama. Poslednja najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje.
- Plaćanje u gotovom, čekovima građana, virmanski-bezgotovinski
- kreditnim karticama: VISA, DINA, MASTER CARD, AMERICAN EXPRESS

HKG

Zimovanje

Hotelski i apartmanski smeštaj

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama