Idemo na Bledajo

Bled, Slovenija

već od 139€

Opis destinacije

Da, divni stihovi jedne zaista divne pesme koja peva o lepotama, male Slovenije. Mala, ali sve što bi čovek poželeo, ona ima... Gorostasne vrhove Alpa, nazubljenu obalu Jadrana, zatalasane brežuljke sa beskrajnim livadama, ravnice koje sežu do u beskraj, jezera, gradove, vina, gastronomske specijalitete... Mali, zeleni delić Evrope, kako je već godinama slogan slovenačke turističke organizacije. I zaista je tako! Ljubljana je ljubljena, ušuškana, raskošno gospodstvena... Nastala na temeljima antičke Emone, danas se smatra za jednu od najlepših i najuređenijih prestonica Evrope. Kranj, mali grad sa divnim istorijskim jezgrom i sjajnim kanjonom reke Kokre. Slovenačka obala je mala, ali na njoj su se pod uticajem Mletaka razvili brojni mali lučki gradovi. Mi ćemo posetiti luku Kopar, najpoznatije slovenačko letovalište Portorož i maleni Piran, gradić koji poseduje neodoljivi italijanski šarm. Potom, na kraju našeg putešestvija očekuju nas divna slovenačka jezera. Kristalno čisto Bohinjsko jezero sa spektakularnim alpskim ambijentom. Za sam kraj, ostavili smo najveću slovenačku poslasticu – neverovatni Bled, ili kako bi to gos’n Andrija rekao „Bledajo“... Zamak star preko milenijuma, nad kristalnim Bledskim jezerom, ostrvce u jezeru sa divnom crkvom, šetališta... Bled je zaista više nego lep! A doći na Bled i ne probati „Blejske kremne rezine“, bio bi pravi greh! sLOVEnija Vas čeka! Živeli!

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
5 DANA AUTOBUSOM / 2 NOĆENJA
14. februar - 18. februar / 07. mart – 11. mart
28. mart – 01. april / 30. april – 04. maj / 01. maj – 05. maj Prvomajski i Uskršnji praznici
LJUBLJANA – KRANJ – TRST – PORTOROŽ – PIRAN – KLAGENFURT - BLED

CENA ARANŽMANA PO OSOBI
Dan državnosti / Dan žena
14.02. – 18.02.2024.
07.03. – 11.03.2024.
Prvomajski i Uskršnji praznici
28.03. – 01.04.2024.
30.04. – 04.05.2024.
Prvomajski i Uskršnji praznici
01.05. – 05.05.2024.
HTL IBIS STYLE CENTAR 3* / HTL MEXICO 3*
LJUBLJANA
redovna cena 169€
snižena cena 149€
HTL IBIS STYLE CENTAR 3* / HTL MEXICO 3*
LJUBLJANA
redovna cena 169€
redovna cena 149€
HTL CREINA 4*
KRANJ
redovna cena 169€
snižena cena 139€
PAKET IZLETA
za uplate u agenciji
umesto 80 € samo 65€
Navedena cena uključuje izlete: Trst– Portorož– Piran i Klagenfurt- Bled

CENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:
- Prevoz autobusom visoke turističke klase (kompletna oprema, klima, audio-video)
- 2 noćenja sa doručkom („buffet“/samoposluživanje) u odabranom hotelu u Ljubljani 3* i Kranju 4*
- Smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobe sa kupatilom (1/2 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili  francuskog ’’queen size’’ ležaja. 1/2+1 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja, sa pomoćnim ležajem, manjih dimenzija od redovna dva– fotelja na razvlačenje, forma poljskog žičanog kreveta ili sl; što može bitnije ugroziti komfor treće osobe!)
- Obilazak Ljubljane uz tumačenje turističkog vodiča
- Usluge profesionalnog turističkog vodiča
- Organizacione troškove

CENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:
- Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
- Troškove obaveznog međunarodnog putnog osiguranja sa Covid19 pokrićem (može se dobiti u agenciji).
- Ostale nepomenute usluge.
- Fakultativno krstarenje pletnama po Bledskom jezeru sa posetom Bledskom ostrvu i ulaznicom za svetilište na ostrvu– 30€ (minimum za realizaciju ovog programa je 15 prijavljenih putnika; plaćanje isključivo na licu mesta)– krstarenje nije uključeno u paket izleta!
- Doplatu za jednokrevetnu sobu– 70€ (isključivo na upit)
- Doplatu za dodatno sedište u autobusu– 80€
- OBAVEZNU DOPLATU ZA BORAVIŠNU TAKSU - 2,5€ po osobi i noćenju; ukupno 5€ za oba noćenja – PLAĆANJE NA RECEPCIJI HOTELA !
U slučaju da paket izleta nije rezervisan prilikom prijave i plaćen u agenciji, cene fakultativnog programa za uplate na licu mesta su: 
- Trst– Portorož- Piran– 40€
- Klagenfurt- Bled– 40€
HOTEL „MEXICO“ 3***, Ljubljana https://www.hotel-meksiko.si/en/
U srcu Ljubljane na svega 650m pešačke zone, hotel Meksiko je smešten u novoizgrađenom trgovinskom kompleksu koji ima bar, apoteku i prodavnicu medicinske opreme. Besplatan WiFi je obezbeđen u celom objektu, dok sobe imaju moderne sadržaje i klima uređaj. Sve sobe u hotelu Meksiko su moderno dizajnirane i imaju prostor za sedenje i TV sa ravnim ekranom sa kablovskim kanalima. Sobe poseduju kupatilo sa tuš-wc i fenom za kosu, TV Cab, klima uređaj, centralni grejni sistem. Stari grad Ljubljane udaljen je 750 metara. U krugu od 20 metara nalaze se razni restorani i prodavnice prehrambenih proizvoda.

HOTEL „CREINA“ 4****, Kranj  www.hotelcreina.si (polazak 01.05.2024.)
Hotel se nalazi u strogom centru Kranja, na samo 50 m od ulaza u glavnu pešačku zonu grada. Nedaleko od hotela nalazi se zona sa kafeima, barovima, restoranima, mini marketima… Hotel poseduje prostran lobi sa dnevnim boravkom, recepciju otvorenu 24 sata, besplatni WiFi u svakoj sobi, restoran za posluženje obroka-švedski sto, lepu terasu sa pogledom na Savu, aperitiv bar, info pult… Sobe su komforne i sve poseduju kupatilo sa tuš-WC, TV Sat, centralno grejanje, telefon…Kranj je četvrti po veličini grad u Slovenij, smešten između Kamniških i Julijskih Alpa, na obalama dveju reka, Save i Kokre. Planinski vrhovi prekriveni snegom scenografija su za gradsku panoramu, barokni grad kojim dominira župna crkva u gotskom stilu.

HOTEL „IBIS LJUBLJAN CENTRAR“ 3***, Ljubljana   https://www.rijahotels.com/en/hotels/central-hotel-ljubljana-by-rija
Hotel se nalazi u strogom centru Ljubljane na samo 400m od glavne trgovačke zone, veoma blizu Tivoli parka, Kongresnog trga i Tromostovlja. Pripada grupaciji IBIS hotela i poseduje standarditzovanu uslugu diktiranu od strane grupacije. Hotel poseduje lobi sa dnevnim boravkom, aperitiv bar, recepciju otvorenu 24 sata, info desk, salon za posluženje doručka („buffet“ – samoposluživanje/“švedski sto“), WiFi konekciju, sale za seminare. Na krovu hotela se nalazi divna terasa sa pogledom i barom. Hotel je „pet friendly“. Sobe su standard kategorije i sve poseduju kupatilo sa tuš-wc i fenom za kosu, TV Cab, klima uređaj, centralni grejni sistem. Savremeni dizajn hotela se ogleda u tome što neke stvari možda i nisu onako kako smo navikli. Umivaonik u sobi, a kupatilo u vidu staklenog boksa.

1. DAN (sreda 14. februar / četvrtak 07. mart / četvrtak 28. mart / utorak 30. april / sreda 01.maj) Polazak iz Novog Sada (AS „Vojvodina“) oko 22h, i iz Beograda (Sava centar) oko 23:30h. Putovanje preko Hrvatske. Noćna vožnja. Kraća usputna zadržavanja radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti.


2. DAN (četvrtak 15. februar / petak 08. mart / petak 29. mart / sreda 01. maj / četvrtak 02. maj)    Dolazak u LJUBLJANU u jutarnjim satima. Obilazak slovenačke prestonice uz razgledanje najlepših delova istorijskog centra grada: Prešernov trg sa spomenikom čuvenom slovenačkom pesniku France Prešernu i Franjevačkom crkvom, Tromostovlje– remek-delo slovenačkog arhitekte Plečnika na reci Ljubljanici, katedrala Sv. Nikole, Rotovž– Gradska kuća sa malim zvonikom, Zmajski most– jedan od najvoljenijih simbola Ljubljane, panoramski osvrt na Ljubljanski grad– srednjovekovni zamak koji kruniše brdo koje se uzdiže iznad istorijskog centra grada… Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Smeštaj u odabrani hotel. Odmor. Noćenje.


3. DAN (petak 16. februar / subota 09. mart / subota 30. mart / četvrtak 02. maj / petak 03. maj) Doručak. Slobodno vreme, ili polazak u 8:30h na celodnevni fakultativni izlet. Dolazak u TRST oko 10h. Organizovani obilazak centra grada uz razgledanje centralnog gradskog jezgra: Ponte Roso– nekadašnja čuvena trgovačka četvrt, srpska pravoslavna crkva Sv. Spiridona, trg Ujedinjenja Italije... Slobodno vreme. Odlazak u lepo slovenačko letovalište PORTOROŽ. Slobodno vreme (maksimum 1 sat) na Promenadi kraj čuvenog hotela „Palace“. Odlazak u obližnji PIRAN. Po dolasku sledi kraća šetnja do glavnog Tartinijevog trga na kojem se nalaze najlepše gradske palate (Venecijanska kuća…), spomenik kompozitoru Đuzepe Tartiniju i malena crkva Sv. Petra. Slobodno vreme za uživanje u sjajnom ambijentu grada i šetnju do crkve Sv. Đorđa i rta Madone (Punta). Polazak iz Pirana u 19h. Povratak u hotel oko 20:30h. Noćenje.


4. DAN (subota 17. februar / nedelja 10. mart / nedelja 31. mart / petak 03. maj / subota 04 maj) Doručak. Odlazak iz hotela u 8:30h. Slobodno vreme u Kranju, ili fakultativni izlet. Odlazak do KLAGENFURTA. Usputno uživanje u raskošnoj prirodi Karavanki. Po dolasku u grad sledi kraći organizovani obilazak uz razgledanje i slobodno vreme (boravak u Klagenfurtu je ograničen na 2,5 sata). Odlazak na BLED. Po dolasku sledi šetnja do Bledskog jezera uz panoramski osvrt na Bledsko ostrvo i Bledski zamak. Slobodno vreme za uživanje u prelepom Bledu i za degustiranje čuvenih „kremnih rezina“ (krempite). Mogućnost organizovanja (fakultativno) mini krstarenja sa pletnama (tradicionalni Bledski čamci) po Bledskom jezeru sa posetom Marijanskom svetilištu na Bledskom ostrvu uz čudesno pripovedanje legendi… Polazak ka Srbiji u 17h. Putovanje preko Hrvatske. Noćna vožnja.


5. DAN (nedelja 18. februar / ponedeljak 11. mart / ponedeljak 01. april / subota 04. maj / nedelja 05. maj) Dolazak u Novi Sad/Beograd u ranim jutarnjim satima. Kraj putovanja.

– 40% prilikom prijavljivanja, ostatak najkasnije 15 dana pre datuma polaska na put.

– Čekovima građana : prilikom rezervacije plaća se 40% od cene aranžmana, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate,
– Platnim karticama: DINA, MASTER, MAESTRO, VISA

– Sve cene su izražene u eurima, a plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu NBS na dan uplate

FNT

Zimovanje

Hotelski i apartmanski smeštaj

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama