Fruškogorski užitak za celu porodicu

izlet, Srbija

Opis destinacije

Otkrijte bisere Srema, uz predivne ukuse i mirise i uživajte sa svojom porodicom i najmilijima u zelenilu, miru i tišni fruškogorskih sela i manastira.

Informacije

SMESTAJ

  • Bez smeštaja

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Prevoz
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
Datumi polazaka za 2020. godinu: 13.06, 27.06, 11.07, 25.07, 08.08, 22.08, 12.09, 26.09, 10.10, 24.10, 14.11, 28.11.

Cena:  1.500 RSD 
Redovna cena: 1.790 RSD

Cena za decu do 7 godina besplatno
Cena za decu od 7 do 14 godina: 750 RSD

Uključeno u cenu
- Prevoz turističkim autobusom visoke klase prema programu i itinereru
- Licencirani turistički vodič
- Troškovi organizacije putovanja

Nije uključeno u cenu
- Ručak u etno restoranu
- Individualni troškovi

Polazak iz Beograda u 8:30 časova.

Vožnja ka selu Pećinci u Sremu, gde ćemo posetiti jedinstveni Muzej hleba Jeremija, koji je nastao kao rezultat dugogodišnjeg sakupljačko-istraživačkog rada istoimenog slikara koji je, putujući po Srbiji, slikao i istraživao, kao i sakupljao etnografske predmete, oruđa, mašine, zapisuje običaje. Ovde ćemo čuti interesantnu priču o hlebu i načinu na koji se on nekada dobijao u Srbiji, o njegovom značaju i simbolici, ali i o ljudima, običajima i načinu života u prošlosti. 

Nastavak putovanja ka Vrdniku i poseta jednom od najznačajnih manasitra podignutih tokom XVI veka. U manastiru Vrdnik  su bile smeštene mošti Kneza Lazara, srednjovekovnog srpskog kneza koji je posle Maričke bitke stvorio najveću i najmoćniju državu na teritoriji nekadašnjeg srpskog carstva. Konaci ovog manastira se ubrajaju u jedne od najlepših na Fruškoj gori. Nakon manastira, odlazimo do sela Jazak - sakriven u dolini, ušuškan bogatom plodnom oranicom, listopadnom i četinarskom šumom Nacionalnog parka Fruška gora, plantažama raznog voća i vinogradima, čuvenom istorijom, poznatom širom zemlje po čuvenoj mineralnoj vodi. 

Sledi nam odlazak do autentičnog etno restorana na padinama Fruške gore koji se nalazi u neposrednoj blizini manastira Mala Remeta i na svega nekoliko metara od pešačkih staza Nacionalnog parka Fruška gora. Užitak je iskoristiti lepo vreme i boraviti u fenomenalnom dvorištu okupano suncem,  koje je odlično i pogodno za porodična okupljanja, druženja i relaksaciju.  Slobodno vreme i ručak (osim standardnog menija, mogući specijaliteti su i divljač - špikovani srneći but, kobasice od divljači i paprikaš). Na ovom imanju, naši najmlađi posetioci mogu uživati u jahanju poni konja ili u vožnji fijakera sa ostatkom porodice. 

Za one koji žele da istraže okolinu, u neposrednoj blizini (200 m od restorana),  nalazi se manastir Mala Remeta, koji možete posetiti ukoliko želite. Tišina i zelenilo u kojem je smešten i kojim je okružen može da dočara bar deo one atmosfere kojom je bio nadahun njen graditelj. Po predanju, osnovao ga je kralj Dragutin Nemanjić, koji je vladao Sremom u XIII veku i smatra se da je manastir upravo tad podignut. 

Za one koji žele da isprobaju i uživaju u jednoj od najboljih vinarija na Fruškoj gori, mogu posetiti vinariju Deurić (15ak minuta laganog hoda od restorana) i uživati u ukusima i mirisima vrhunskih fruškogorskih vina. Rezervat lipe, čist vazduh, izvori, jezera i lesno zemljište koje okružuje vinograde, osnov su za proizvodnju kvalitetnih vina koje proizvodi ova vinaraija. 

Za ljubitelje prirode i šetnje, na raspolaganju vam je obeležena staza ukoliko želite da prošetate živopisnim krajolikom južnih obronaka Fruške gore. Za svega par minuta možete da stignete do poznatog izletišta i vikend naselja Široke ledine i bogate fruškogorske šume sa brojnim izvorima. 

U ovom danu možete uživati u veličanstvenoj zelenoj prirodi, od seljaka uvek možete kupiti i po neki domaći proizvod, rakiju, domaće sokove, slatko, džemove, posebno od šipka jer ga ovde ima u izobilju, kao i naravno provereno odličan domaći sir. 

Sastanak grupe kod restorana u dogovoreno vreme i u 19 h polazak  za Beograd.
Potrebno je uplatiti 40% od ukupnog iznosa najkasnije u roku od 2 dana od prijema instrukcija za uplatu, a ostatak iznosa najkasnije 5 dana pred početak ture. 

MGLN

Top ponude

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama